Guus Hiddink is nog populair in Zuid-Korea, zo bleek bij een bezoek aan Seoul
NOS Voetbal

"Plan van aanpak" niet Hiddinks terminologie

Er gaat wat veranderen bij Oranje, maar de woorden "plan van aanpak" zijn niet die van Guus Hiddink, zo meldde de bondscoach tijdens het bezoek dat hij in gezelschap van het koninklijk paar brengt aan Zuid-Korea. Na de evaluatie van 21 oktober maakten de KNVB en directeur betaald voetbal Bert van Oostveen nog bekend dat de technische staf een "overduidelijk plan van aanpak" had gepresenteerd.

"Plan van aanpak heb ik ook links en rechts gelezen", aldus Hiddink tegen NOS Langs de Lijn. "Dat is niet mijn terminologie. We gaan proberen de lijn in de komende wedstrijden om te buigen naar boven."

Onder leiding van Hiddink verloor Oranje drie van zijn laatste vier wedstrijden, waaronder de EK-kwalificatieduels met Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0). Aanstaande vrijdag maakt Hiddink zijn selectie voor de komende wedstrijden tegen Mexico (12 november, vriendschappelijk) en Letland (16 november, EK-kwalificatie) bekend.

"Was al lang afgesproken"

Ter gelegenheid van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander is ook Hiddink momenteel in Zuid-Korea. De bondscoach is niet van mening dat hij in deze crisisperiode bij Oranje in Nederland had moeten blijven om zich voor te bereiden op de komende wedstrijden.

"Dit was al lang afgesproken", reageerde Hiddink. "We hebben alles al voorbereid. Vorige week hebben we nog een vergadering gehad met de staf om de voorlopige selectie samen te stellen. Daar kunnen nog aanvullingen bijkomen. Midden volgende week ben ik weer terug."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl