Michael van Gerwen en Luke Littler
NOS Sport•

Van Gerwen verslaat Littler en Aspinall en wint ook in Newcastle

Michael van Gerwen heeft een geweldige vierde speelavond in de Premier League beleefd. 'Mighty Mike' won in Newcastle in een bloedstollende halve finale met 6-5 van Luke Littler en was in de finale met 6-4 te sterk voor Nathan Aspinall.

Na opeenvolgende zeges bij de voorgaande avonden in Berlijn en Glasgow aasde klassementsleider Van Gerwen in Newcastle op een hattrick. Daarvoor moest hij in de halve finales wel supertalent en WK-finalist Littler verslaan.

In de finale in Berlijn versloeg Van Gerwen Littler met 6-5 en ook nu werd het een spannend gevecht. De Brabander miste op 5-4 zes matchdarts en zag Littler daarna een beslissende leg forceren. Daarin sloeg Van Gerwen toe met een 90-finish.

In de finale begon de 32-jarige Engelsman Nathan Aspinall sterk met direct een break en hij pakte ook de tweede leg. Van Gerwen kwam sterk terug tot 3-2 en pakte de volgende leg met een prachtige 10-darter.

Aspinall gaf zich echter niet gewonnen en produceerde daarop een 170-finish. Toch gaf Van Gerwen het niet meer uit handen en won hij voor de derde Premier League-avond op rij.

Volgende week staat in Exeter de vijfde avond van het seizoen op het programma. Zeven keer won Van Gerwen al de Premier League (2013, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022, 2023). Daarmee is hij recordhouder. Een achtste titel lonkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl