NOS Sport

Van Gerwen verliest Masters-finale van ontketende Bunting: 'Ben nog niet in vorm'

Darter Michael van Gerwen is er niet in geslaagd zijn tweede titel van 2024 te winnen. De 34-jarige Brabander verloor in de finale van de Masters in Milton Keynes met 11-7 van de Engelsman Stephen Bunting.

Van Gerwen won in januari al de Dutch Darts Masters in Den Bosch door de dartsrevelatie Luke Littler in de finale te verslaan. Littler was in de week ervoor nog te sterk voor Van Gerwen in de finale van een PDC-toernooi in Bahrein.

Van Gerwen won 21 van zijn 25 voorgaande partijen tegen Bunting, maar van dat klassenverschil was zondagavond niets te merken. Bunting speelde sterk en nam een 6-3 voorsprong.

De 38-jarige Brit, die in zijn halve finale en kwartfinale slechts drie legs in totaal had verloren, miste vervolgens dubbel 16 voor een 7-4 voorsprong en prompt sloeg Van Gerwen terug. De vijfvoudig Masters-winnaar kwam langszij, maar gaf op 7-8 opnieuw zijn 'eigen leg' uit handen.

Bunting bleef dit keer bij de les, gooide bijna nog een 'negen-darter' en haalde gedecideerd de winst binnen.

'Credits naar Stephen'

"Stephen heeft het hele toernooi goed gespeeld. Hij hield mij continu onder druk", aldus Van Gerwen. "Ik ben nog niet in vorm, dus we gaan hard aan de slag. Maar nu gaan alle credits naar Stephen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl