NOS Voetbal

Maduro strijdbaar richting PSV: 'Bij resultaat komen vertrouwen en lef terug'

Maduro strijdbaar richting PSV: 'Je moet lef tonen, spelers mogen fouten maken'

Veel tijd om te balen van het Europa League-verlies gisteravond tegen Brighton & Hove Albion FC heeft Hedwiges Maduro niet gehad. "PSV staat alweer op de stoep", zegt de interim-trainer van Ajax een dag later.

Komende zondag wacht de koploper van de eredivisie. In Eindhoven wordt het een strijd tussen een ploeg die alle negen competitiewedstrijden tot nu toe won en de nummer zeventien van de eredivisie. Een slecht resultaat kan zomaar betekenen dat Ajax na zondag laatste staat in de eredivisie.

Werk aan de winkel dus voor Maduro, die zijn ploeg vandaag graag wilde laten zien wat er wel goed ging tegen Brighton en waar hij heen wil met zijn team. "Het compact houden van het veld, weinig kansen weggeven. Maar het spel van Ajax is aanvallend en daar willen we naartoe."

Vertrouwen

Maduro deed tijdens de persconferentie in aanloop naar de topper tegen PSV uit de doeken waar het aan schort op dit moment bij de Amsterdammers.

"We hebben heel veel nieuwe spelers. Die moeten wennen aan het Ajax-spel, het Ajax-systeem en aan de club. Daarbij hebben we heel veel vertrouwen nodig en dat komt alleen maar bij goede resultaten. Dat vertraagt alles. Als je resultaat haalt, komen het vertrouwen en lef weer terug."

Hedwiges Maduro

Het ging tijdens de persconferentie veel over het compact houden van de Ajax-verdediging, de linie waar het de laatste tijd flink rammelt. "Compact is altijd het toverwoord als het gaat om verdedigen, niet alleen zondag", zegt Maduro daarover. "Maar we moeten ook de focus leggen op het aanvallen."

Kijkend naar zondag weet hij dat Ajax niet als favoriet naar Eindhoven afreist, maar het is volgens Maduro ook niet zo dat Ajax vol angst de reis naar het Philips Stadion zal maken.

"PSV is een goede ploeg, die in vorm is. Wij moeten een hele goede teamdiscipline hebben en geloof hebben dat we een resultaat kunnen halen. Zo moeten we de wedstrijd in gaan. Geen angst hebben, dan komt het goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl