NOS WielrennenAangepast

Froome: het is een uitdaging, maar ik ben klaar voor vierde Tourzege

Na drie Tourzeges is de honger bij Chris Froome nog niet gestild. "Ik ben echt niet minder fanatiek geworden. Ik ga proberen mijn vierde Tourzege te boeken", zei de Brit op de persconferentie van zijn ploeg Sky, een paar dagen voor de start in Düsseldorf.

Froome: de uitdaging is groter dit jaar

Met zijn uitspraken lijkt Froome iets zekerder over zijn kansen dan vorige week, toen hij nog zei dat de 104de editie van de Tour de France niet per se goed bij hem past.

De renner van Sky verwacht het deze editie ook zeker moeilijk te krijgen. "De uitdaging is groter dit jaar. Het niveau van mijn tegenstanders ligt hoog. En het is een zware route."

De drie keer dat Froome erin slaagde het geel naar Parijs te brengen, won hij in de aanloop ook het Critérium du Dauphine. Deze keer kwam hij niet verder dan de vierde plaats, maar daar ligt Froome vooralsnog niet wakker van.

"De Dauphiné was net wat ik nodig had om in het wedstrijdritme te komen", aldus Froome, die dit jaar nog maar 27 koersdagen in de benen heeft. "Ik had weinig wedstrijden gereden tot de Dauphiné en ik mag graag denken dat dat betekent dat ik fris aan de Tour kan beginnen."

Hij vervolgt: "En als ik afga op de training en hoe het voelt als ik op de fiets zit, ben ik er echt helemaal klaar voor."

Froome wil nog jaren door

Froome is ook dichtbij verlenging van zijn contract bij Sky dat hem tot 2021 aan de Britse ploeg zou verbinden. Hij hoopt nog voor de start van de Tour de laatste details af te ronden.

De 32-jarige Froome zegt zich "jong te voelen als wielrenner" en denkt mogelijk nog vijf of zes jaar in de top te kunnen rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl