Chris Froome onderweg naar zijn zege in de klimtijdrit
NOS Wielrennen

Froome troeft Dumoulin af in klimtijdrit

Tom Dumoulin is er in de achttiende etappe van de Tour de France net niet in geslaagd zijn derde ritzege te boeken. De Nederlander werd in de individuele klimtijdrit over 17 kilometer tweede, achter Chris Froome, de man in de gele trui.

Dumoulin was er na zijn rit niet gerust op dat zijn tijd de winnende zou zijn en zijn vermoeden klopte. Froome was bij de eerste twee tijdmetingen nog wat langzamer dan de Limburger, maar sloeg in het tweede deel ongenadig hard toe. Op de meet was hij 0.21 sneller dan de Limburger.

Bauke Mollema verdedigde zijn tweede plaats in het klassement met verve. Hij reed de achttiende tijd en verloor maar twee seconden op zijn naaste concurrent Adam Yates.

Fabio Aru reed verrassend de derde tijd. De Italiaan, winnaar van de Vuelta, snelde in de afsluitende afdaling naar beneden en hoefde maar 0.33 op Froome toe te geven.

  • NOS
    De toptien van de klimtijdrit
  • NOS
    Het algemeen klassement na de achttiende etappe

De kopman van Astana was daarmee zelfs iets rapper dan Richie Porte. De BMC-renner was bij de eerste tijdmeting nog het snelst maar had zijn rit niet helemaal goed ingedeeld. Romain Bardet (geen liefhebber van de race tegen de klok) reed misschien wel zijn beste tijdrit ooit en werd vijfde.

In de schaduw van alle toppers mocht ook Stef Clement zeer content zijn. De renner van IAM was woensdag de hele dag in de aanval, maar werd toch knap 14de.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl