NOS WielrennenAangepast

Dumoulin: Froome bewijst dat hij terechte Tourwinnaar is

Dumoulin: Froome een maatje te groot vandaag

Al direct na zijn rit waren er twijfels bij Tom Dumoulin: zou zijn tijd genoeg zijn voor een derde ritzege? Nee, zo bleek uiteindelijk. Chris Froome toonde zich in de klimtijdrit naar Megève de meerdere van de Limburger. En dus was Dumoulin teleurgesteld, zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

"Ik heb een goede tijdrit gereden, maar niet mijn beste ooit. Froome bewijst vandaag dat hij de terechte Tourwinnaar is", sprak de Limburger na afloop. Uiteindelijk moest hij over de 17 kilometer van Sallanches naar Megève 21 seconden toegeven op de geletruidrager.

Toen Dumoulin na de finish zijn eigen tijd doorkreeg, schudde hij het hoofd. "Ik had er toen al mijn twijfels over, dat had ik de vorige tijdrit (die hij won, red.) niet. Maar toen Froome de eerste twee tijdmetingen langzamer was, begon ik er toch een beetje in te geloven. Tevergeefs."

  • ANP ProShots
    Tom Dumoulin tijdens de klimtijdrit
  • NOS
    De toptien van de klimtijdrit

Froome pakte op het laatste gedeelte van de klimtijdrit de winst. Dumoulin: "Misschien ben ik in het begin te hard vertrokken, maar ik denk dat hij gewoon betere benen had vandaag en sowieso sneller was geweest. Froome is nog een maatje te groot voor mij, zeker vandaag."

Sparen voor Rio

En dus mag en moet de 25-jarige Dumoulin zich tevreden stellen met twee ritzeges deze Tour de France. In de twee bergritten die nog op het programma staan wil hij zichzelf sparen met het oog op de olympische tijdrit in Rio de Janeiro.

"Dit was de laatste dag dat ik alles gaf. Ik ga niet meer in het rood rijden tot Rio", sprak Dumoulin duidelijk. Hij benadrukte dat hij de Tour wel gewoon uitrijdt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl