Marcel Kittel en Bryan Coquard vechten om de ritwinst, Kittel is de snelste
NOS Wielrennen

Kittel troeft Coquard af in massasprint

Marcel Kittel heeft de vierde etappe in de Tour de France gewonnen. De Duitser was in de rit van Saumur naar Limoges in de sprint Bryan Coquard net te snel af. Geletruidrager Peter Sagan werd derde, Dylan Groenewegen eindigde knap op de vierde plaats.

Na de ronduit saaie wandeletappe van maandag leefde bij de volgers de vrees dat een dag later van hetzelfde laken een pak zou zijn. Zover kwam het niet. Het peloton had in de vierde etappe van Saumur naar Limoges, met 237,5 kilometer de langste van de Tour, het windje in de rug.

Dat betekende dat vanuit de start het tempo er flink in zat. Spectaculair was het allemaal niet, maar de renners moesten in elk geval aan de bak. Nadat eerdere pogingen mislukt waren, lukte het Alexis Gougeard, Markel Irizar Andreas Schillinger en Oliver Naesen na 30 kilometer een gat te slaan. De vlucht van de dag had vorm gekregen, evenals het beeld van de rit voor de komende uren.

Het kwartet renners kreeg maximaal zes minuten, maar kans van slagen was er uiteraard niet. Nadat Gougeard ver voor de finale al had moeten passen, werden de overblijvers op 7 kilometer van de meet in de kraag gevat.

André Greipel had maandag de sprint met miniem verschil verloren van Cavendish. Dit keer wilde Lotto-Soudal niets aan het toeval overlaten. De Duitser werd in een zetel naar de streep gebracht, maar moest al heel snel passen.

Greipels landgenoot nam vervolgens het heft in handen en won de sprint, al kwam Bryan Coquard nog heel dichtbij. Op de streep was het verschil nog geen banddikte. Groenwegen werd knap vierde.

Het verschil tussen Kittel en Coquard is miniem

Alle renners in koers

Ook in de vierde etappe was er geen uitvaller. En zo is het voor het eerst sinds 2005 dat na vier etappes alle renners (198) nog in koers zijn.

  • NOS
    De uitslag van de vierde etappe
  • NOS
    Het klassement na de vierde etappe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl