NOS Wielrennen

Groenewegen na plaats vier: winst zit erin

Groenewegen na plaats vier er zit verbetering in

Tourdebutant Dylan Groenewegen prijst zijn ploeggenoten na de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk. De Nederlands kampioen eindigde als vierde. "We hebben het heel goed gedaan met de ploeg. Het ging vandaag weer beter dan de afgelopen dagen."

Maandag eindigde Groenewegen nog als tiende. Dinsdag was de slotfase moeilijker, het parcours kende enkele lastige bochten voor het razende peloton. "Daar raakte ik ingesloten. Het was een kwestie van remmen of over de vluchtheuvel gaan. Ik hou niet zo van remmen, dus het werd de vluchtheuvel."

Daarna moest Groenewegen zich weer opwerken naar de voorkant van het peloton. "Ik heb een goed gevoel, het gaat steeds beter." De etappe van morgen is voor de klimmers, donderdag krijgen de sprinters weer een kans. "Dan hoop ik met mijn handjes in de lucht over de finish te komen. Ik heb het gevoel dat het erin zin zit, we doen het goed met de ploeg."

"Ik ben er vooral om te leren deze Tour, maar als de puzzelstukjes in elkaar vallen, kan ik een keer een etappe winnen", zegt Groenewegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl