Peter Sagan
NOS Wielrennen

Sagan: heb al een mooie trui, maar geel is ook bijzonder

Vorig jaar lukte het hem niet. Wat Peter Sagan ook probeerde, een ritzege in de Tour de France was niet voor hem weggelegd. Vandaag, in de tweede etappe van de Tour 2016, was het wel raak voor de Slowaak. "Ik ben heel verbaasd dat ik heb gewonnen, want ik dacht dat er nog twee renners voor mij zaten. Pas na de finish vertelden ze mij dat ik gewonnen had."

Nadat vroege vluchter Jasper Stuyven op minder dan een kilometer van de finish op de Côte de la Glacerie in Cherbourg was gecapituleerd, kwam Sagan in een zetel voor de ritzege. "Roman Kreuziger heeft mij heel goed geholpen op de klim. Julian Alaphilippe kwam nog dichtbij, maar uiteindelijk won ik."

Het ene jaar is het andere niet, blijkt maar weer. Op de tweede dag van de Tour de France heeft Peter Sagan zijn eerste ritzege sinds 2013 (en zijn vijfde in totaal) al binnen. Bovendien krijgt hij voor het eerst de gele trui om de schouders. "Dat is voor het eerst in mijn loopbaan", constateerde de wereldkampioen droog. "Ik heb al een hele mooie trui aan, maar het geel is ook heel bijzonder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl