NOS Wielrennen

Sagan wint tweede Touretappe en neemt gele trui over

Sagan wint tweede Touretappe en neemt gele trui over

Peter Sagan heeft de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Slowaakse wereldkampioen won de sprint van het uitgedunde peloton voor Julien Alaphilippe en Alejandro Valverde. Sagan neemt met zijn zege de gele leiderstrui over van Mark Cavendish.

De etappe werd gekleurd door Jasper Stuyven. De Belg ging met Paul Voss (drager van de bolletjestrui), Vegard Breen en Cesare Benedetti vroeg in de aanval. Het peloton gunden de koplopers een voorsprong van vijf minuten. Benedetti moest er 25 kilometer voor de finish af, maar de andere drie bleven vooruit.

500 meter te lang voor Stuyven

Met tien kilometer te gaan hadden de drie koplopers nog 2.20 minuut voorsprong op het peloton toen Team Sky op kop ging rijden. Twee kilometer later zette Stuyven de aanval in, zijn twee overgebleven medevluchters konden niet volgen.

Stuyven begon solo aan de slotklim, de Côte de la Glacerie met stukken van 14 procent. Op die beklimming kon hij zijn tempo niet volhouden. Op een halve kilometer voor de streep werd Stuyven bijgehaald door het peloton.

  • NOS
    Toptien etappe 2
  • NOS
    Toptien klassement na tweede etappe

Tijdverlies voor Contador

Contador bleek na zijn valpartijen te gehavend om op de Côte de Glacerie de andere klassementsrenners bij te benen. De Tinkoff-renner verloor 48 seconden op concurrenten Chris Froome en Nairo Quintana, die als tiende en zeventiende finishten.

De Australiër Richie Porte, kopman van BMC, had materiaalpech in de slotfase. Met nog 4,5 kilometer te gaan stond hij langs de kant van de weg en de mecaniciën had veel tijd nodig om hem van een ander wiel te voorzien. Hij gaf uiteindelijk 1.45 toe op winnaar Sagan. Ook Vincenzo Nibali en Thibaut Pinot raakten achterop, al bleef voor hun de schade beperkt. Zij verloren 11 seconden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl