NOS Wielrennen

Stybar wint in Le Havre, Martin valt en breekt sleutelbeen

Tour de France 2015: samenvatting etappe 6

Zdenek Stybar heeft de zesde rit in de Tour de France gewonnen. De Tsjech van Etixx kwam na een val in de laatste kilometer ineens op kop te zitten en niemand slaagde er nog in hem terug te halen.

Geletruidrager Tony Martin ging onderuit in de slotkilometer, net als Tejay van Garderen en Vincenzo Nibali. Martin liet na afloop op Twitter weten dat zijn sleutelbeen is gebroken.

Stybar pakte een paar meter en zag tot zijn eigen verwondering dat Peter Sagan en Bryan Coquard te laat kwamen.

Tony Martin valt in laatste kilometer

Bolletjestrui voor Eritreeër

Om 13.00 uur begonnen in Abbéville de 188 overgebleven renners (Albasini ging niet van start) aan de zesde etappe. Het peloton wachtte op de 191 km lange weg naar Le Havre drie kleine colletjes en een hellende aankomst in de havenstad.

Perrig Quémeneur ging kort na de start voor de derde keer deze Tour in de aanval en kreeg Kenneth Vanbilsen en Daniel Teklehaimanot met zich mee.Toen het verschil 12 minuten bedroeg, besloot het peloton in actie te komen en zonder echt ineens grote haast te maken, liep de marge gestaag terug.

De Eritreeër Teklehaimanot kwam bij de drie colletjes als eerste boven en hij hield als enige vluchter iets over aan de lange vlucht:de bolletjestrui.

Martin hard tegen de grond

Vanbilsen werd als laatste vluchter ingerekend op 3 kilometer van de meet, waarna geletruidrager Martin vaart maakte ten behoeve van sprinter Mark Cavendish.

Toen de Duitser zich daarna terug liet zakken ging hij onderuit, net als Nibali en Van Garderen, en prompt streden er nog maar een mannetje of vijftien om de dagzege. Stybar kwam op kop te zitten, keek achterom, zag dat hij een metertje of vijf had en zette door. Sagan ging net iets te laat achter hem aan en de Slowaak moest net als woensdag genoegen nemen met de tweede plaats.

Martin kwam ondersteund door ploegmaten over de streep, met naar het zich laat aanzien een gebroken sleutelbeen.

  • EPA
    Pierrig Quémeneur (Europcar), Kenneth van Bilsen (Cofidis) en Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka) in de vlucht van de dag op weg naar Le Havre
  • NOS
    Uitslag zesde etappe Tour de France
  • NOS
    Algemeen klassement na de zesde etappe
  • EPA
    Tony Martin komt over de streep met een gebroken sleutelbeen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl