Ritwinnaar Zdenek Stybar
NOS Wielrennen

Niet op de kasseien, dan maar in Le Havre

"Het was mijn grote droom." Zdenek Stybar kon zijn geluk niet op na zijn verrassende coup in de zesde etappe van de Tour de France. De Tsjech had zijn zinnen eigenlijk gezet op de kasseienrit van afgelopen dinsdag, maar de drievoudig wereldkampioen in het veld bleek nog twee nachtjes geduld te moeten hebben. Hij sloeg zijn slag op het heuveltje in Le Havre.

"Het is ongelooflijk. Ik zal dit nooit vergeten. Supermooi", bekende de 29-jarige renner van Etixx-Quick-Step, die op weg naar de finish niets had meegekregen van de val van zijn in het geel rijdende ploeggenoot Tony Martin. "Ik hoop dat het niet te erg is en dat we de gele trui kunnen blijven verdedigen."

Het was een gevaarlijke aankomst geweest, vertelde Stybar. "Op de afdaling met al die bochten heb ik veel posities verloren. Maar op de klim ben ik weer naar voren weten te komen. Ik zat in het wiel van Sagan en Kristoff. Ik keek om mij heen, maar Cavendish zag ik niet. Omdat ik Sagan en Kristoff niet kan kloppen in de sprint, wist ik dat ik naar voren moest. Ik kreeg een paar meter en ik was weg. Het is gelukt!"

Stybar: kreeg paar meter en was weg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl