NOS Wielrennen

Gesink gedraagt zich als een 'klootzak'

"Ik ben ook best wel een goeie renner..." Met het humeur van Robert Gesink is direct na de vierde etappe van de Tour niets mis en met zijn prestaties al helemaal niet: hij kwam in de voorste groep binnen na een slopende kasseienrit.

Het was een stressvolle etappe volgens de renner van Lotto-Jumbo. "Het was een beetje wringen. Je moet je als ploeg niet aan de kant laten drukken. Af en toe een klootzak zijn en dat kan ik best goed. Wij willen elke dag wel zo koersen."

Gesink had veel aan ploeggenoot Sep Vanmarcke. "Hij was de ideale maat. Balen dat hij bij de voorlaatste kasseienstrook lek reed. Dat kost ons een fantastische daguitslag." De rit werd uiteindelijk gewonnen door Tony Martin.

Leeftijd telt

Waarom is Gesink deze Tour zo goed? "Ik voel me goed en de ploeg is goed. En ik ben wat ouder. Dan kan je dingen wat beter in perspectief zien. Dat is best belangrijk in een grote ronde."

Ik ben wat ouder. Dan kan je dingen wat beter in perspectief zien.

Robert Gesink
Robert Gesink is bezig aan een goede Tour

Weinig problemen Ten Dam

Gesinks ploeggenoot Laurens ten Dam deed het wat rustiger aan vandaag. Niet zo vreemd, zijn schouder schoot bij de valpartij in de derde etappe uit de kom en daarom kreeg hij een brace. Met schokken over de kasseien, dat moet erg veel pijn hebben gedaan.

"Dat ging op zich wel. Niet heel veel problemen. Nu voel ik me heel stijf en ik ben benieuwd hoe ik me straks uitkleed", zei hij na de finish. "Ik denk dat we het ergste gehad hebben."

Ten Dam denkt dat hij het ergste heeft gehad

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl