Li Jiao in haar enkelspelpartij tegen Suthasini Sawettabut
NOS Sport

Versleten nekwervels verpesten afscheid Li Jiao

Het afscheid van tafeltennisster Li Jiao is niet alleen roemloos verlopen, maar naar nu blijkt ook erg pijnlijk. "We hebben het stil gehouden, maar ze heeft twee versleten nekwervels. Maandag voor het enkelspel schoot het erin", zegt bondscoach Elena Timina.

De 43-jarige Jiao, die in Rio haar sportieve carrière beëindigde, verloor vandaag met Nederland in de landenwedstrijd al in de eerste ronde met 3-1 van het lager ingeschaalde Oostenrijk, nadat ze maandag ook al in het enkelspel voortijdig onderuit was gegaan. De tweevoudig Europees kampioene had een beter afscheid verdiend.

"De medische staf heeft wonderen verricht door haar deze dagen op de been te houden", gaat Timina verder. "Mensen die zelf versleten nekwervels hebben, weten dat drie dagen gewoon te weinig is."

Kansloos

En zonder een fitte Jiao kon het Nederlandse team, dat verder bestaat uit Li Jie en Britt Eerland, weinig bolwerken. Timina: "Dan zijn we kansloos. Dat weten we al jaren. Er is geen vierde speelsters op dit niveau."

De bondscoach hoopte stiekem op een medaille in de landenwedstrijd. "Dat was het enige wat we wilden. We hebben al zo veel kwartfinaleplaatsen gehad. Maar nu was ik al blij geweest als we vandaag hadden overleefd."

Timina vecht tegen haar tranen terwijl ze haar relaas doet. "Vier jaar trainen, zomaar weg. Het mocht niet zo zijn blijkbaar. Maar we kunnen niemand iets verwijten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl