NOS Sport

Li Jiao uitgeschakeld; einde individuele carrière

Li Jiao is uitgeschakeld in de derde ronde van het olympisch tafeltennistoernooi. Ze verloor met 4-1 van de Oostenrijkse Liu Jia. De Olympische Spelen zijn het laatste toernooi waar de Nederlandse aan deelneemt. Vrijdag volgt voor Li Jiao nog de landenwedstrijd.

In de eerste game liet Li Jiao goed tafeltennis zien en ze pakte de openingsgame dan ook overtuigend met 11-7. In de tweede game waren de tafeltennissters meer aan elkaar gewaagd. Li Jiao profiteerde vooral van haar goedlopende opslag terwijl Liu Jia vooral de betere was in de langere rally's. Uiteindelijk trok de Oostenrijkse met 11-8 de stand in games weer gelijk.

Belangrijke game

De derde game ging op en neer, Li Jiao liep van 2-2 uit naar 6-2 maar zag Liu Jia vervolgens weer op gelijke hoogte komen: 6-6. Daarna ontspon zich een spannende game waarin beide speelsters gamepoints kregen. Liu Jia benutte haar derde gamepoint en won met 15-13. Daarna lag het initiatief definitief bij de Oostenrijkse die met 11-9 de vierde game pakte en de wedstrijd in game vijf met 11-5 definitief naar zich toetrok.

Voor Li Jiao was het de laatste individuele wedstrijd op een groot toernooi. Na de Spelen gaat de routinier met pensioen. Vrijdag komt ze met Nederland nog wel uit tijdens de landenwedstrijd, dan is Oostenrijk de tegenstander met opnieuw Liu Jia als één van de opponenten.

Li Jiao

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl