NOS Sport

Van Gestel en Van der Vlist uitgeschakeld na derde nederlaag

Voor de beachvolleybalsters Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel zijn de Olympische Spelen voorbij. Het Nederlandse duo leed tegen Nadine Zumkehr en Joana Heidrich uit Zwitserland zijn derde nederlaag (21-17, 11-21, 8-15).

Na nederlagen tegen Karla Borger/Britta Büthe en Sarah Pavan/Heather Bansley moesten de Nederlandse vrouwen winnen, en het liefst met veel punten verschil, om in groep E nog kans te houden op plaatsing voor de volgende ronde.

Uitstekende start

De start was uitstekend met het winnen van de eerste set. Van der Vlist en Van Gestel namen een kleine voorsprong en gaven die niet meer weg. Het Zwitserse duo stelde daarna orde op zaken. Vooral hun blok liep prima en met negen punten op rij (4-3 naar 13-3) werd de tweede set binnengehaald.

In de derde set kwam het Oranjekoppel nog wel even met 3-2 voor, maar daarna bleken de Zwitsersen toch echt een maat te groot.

Het andere Nederlandse vrouwenduo, Madelein Meppelink en Marleen van Iersel, plaatste zich in groep F wel voor de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl