Jantine van der Vlist (l) en Sophie van Gestel
NOS Sport

Van Gestel en Van der Vlist verliezen ook tweede duel

Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel hebben op het strand van de Copacabana ook in hun tweede groepsduel een nederlaag geleden. Het Duitse koppel Karla Borger/Britta Büthe was met 21-19, 21-14 te sterk.

Het als achtste geplaatste Duitse duo was niet eens veel beter, maar pakte al snel een voorsprong en verdedigde die met verve. Dankzij goed serveren van Van Gestel werd bij 9-12 het gaatje nog wel gedicht tot 12-12, maar verderop in de set lukte dat niet nog een keer.

Jantine van der Vlist

Ook in de tweede set keek Nederland al rap tegen een achterstand aan. Borger en Büthe plaatsten de bal steeds preciezer en wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig.

Eerder in het toernooi waren Van der Vlist en Van Gestel al de mindere van Sarah Pavan en Heather Banhun uit Canada: 21-15, 21-17.

Langer verblijf

Alleen bij een zege in de laatste poulewedstrijd op het Zwitserse duo Joana Heidrich/Nadine Zumkehr maakt het Nederlandse koppel nog kans op een langer verblijf op de Spelen. Dat wordt nog een hele opgave, want Heidrich en Zumkehr wonnen wel eenvoudig van Borger en Büthe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl