Brazilianen juichen voor Nederlandse handbalsters
NOS Sport

Brazilianen zijn voor Oranje, tegen Argentinië en houden van Wester

"Holland! Holland!" klinkt het op de tribunes bij het startsein voor de tweede wedstrijd van de handbaldames tegen Argentinië. Al snel staat Oranje met 3-0 voor. Op de tribune is vooral de familie van een van de handbalsters, Kelly Dulfer, goed te horen. Maar ze krijgen steun uit onverwachte hoek...

Ook de Brazilianen op de tribune schreeuwen hun kelen schor voor de handbalsters van Oranje. Een groep Braziliaanse jongens neemt plaats naast de familie Dulfer en vervolgens ontstaat een Zuid-Amerikaans feestje dat de gehele wedstrijd zal doorgaan. Gehuld met oranje cowboyhoed laten de Brazilianen zien dat Nederland op veel sympathie kan rekenen in het gastland van de Olympische Spelen.

Tess Wester tegen Argentinië

"Boooee!", klinkt het als Argentinië de bal heeft. Luid gejuich klinkt vervolgens als de Nederlandse vrouwen aan de bal zijn en een doelpunt maken. Keepster Tess Wester wordt hartstochtelijk toegezongen. “Wester, we love you, we came here and just saw you!” Vertaald: Wester, we houden van je, we kwamen hier en zagen jou!

Grote vraag, waarom zijn de Brazilianen zulke grote fans van Oranje? Kennen ze Wester? “Nee hoor. We houden van Holland, maar kennen helemaal niemand”, zeggen ze. Op de vraag waarom ze hun buren, de Argentijnen, niet aanmoedigen in plaats van Nederland volgt eerst gelach en dan een ondubbelzinnig antwoord. "Wij haten Argentinië!"

  • AFP
    Een vechtpartij tijdens de partij tussen de Argentijn Juan Martin del Potro en de Portugees João Sousa
  • AFP
    Een vechtpartij tijdens de partij tussen de Argentijn Juan Martin del Potro en de Portugees João Sousa
  • AFP
    Na de vechtpartij tijdens de partij tussen de Argentijn Juan Martin del Potro en de Portugees João Sousa vraagt een Braziliaan om vrede

De rest van de handbalwedstrijd gaan de aanmoedigingen door. Inmiddels ook in de richting van Kelly Dulfer. Nadat de familie eerst heeft voorgedaan hoe de Brazilianen dat moeten uitspreken.

Of het ook door de Braziliaanse aanmoedigingen komt? Zeker is dat de wedstrijd met 26-18 uiteindelijk naar Nederland gaat.

Kelly Dulfer tegen Argentinië

Maar de kans is klein dat de Brazilianen nog een keer de Nederlanders komen aanmoedigen? "Nee, voorlopig niet. We hebben geen kaartjes. En uiteindelijk juichen we toch liever voor de Brazilianen."

Voor de familie Dulfer is het avontuur nog lang niet voorbij. Zij hebben deze reis geboekt tot na de finale van het handbaltoernooi. Nu maar hopen dat Kelly en haar teamgenoten tot die tijd in het toernooi blijven...

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl