Tess Wester (l), Nycke Groot (m) en Kelly Dulfer (r) vieren de goal van Tess Wester tegen Argentinië

Moeizame zege handbalsters op Argentinië

Na de nederlaag tegen Frankrijk hebben de Nederlandse handbalsters hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. De ploeg van Henk Groener versloeg Argentinië met 26-18.

In tegenstelling tot in het treffen met Frankrijk kende Nederland een flitsende start. De ene na de andere aanval had succes (zelfs keepster Tess Wester scoorde een keer) en achterin zat het potdicht. Dat leverde al na negen minuten een indrukwekkende en een op het oog comfortabele 7-0 tussenstand op.

De adrenaline gierde door de lichamen van de Oranje-speelsters, maar na een tijdje bleek dat meer en meer een nadeel. De Nederlandse tijdstraffen stapelden zich op en Argentinië profiteerde.

Toch nog spannend

De Zuid-Amerikaansen knokten zich knap terug en plotseling stond het 8-6. Nederland liep wel weer uit (rust: 13-9), maar Argentinië weigerde te capituleren. Wat een relatief makkelijke zege moest worden, werd plots een lastig avondje.

Halverwege de tweede helft bedroeg de voorsprong nog altijd maar twee goals (19-17), maar verder liet de nummer twee van het WK het niet komen. Met een reeks doelpunten en een prima invalbeurt van tweede keepster Jasmina Jankovic werd het duel op slot gegooid. Woensdag is Zuid-Korea de derde tegenstander.