Veel oranje koffers op Schiphol te zien bij de eerste vlucht naar de Spelen

'Hockey populairste sport bij Oranjesupporters in Rio'

De eerste Nederlandse supporters vliegen vanochtend naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. Ze staan bekend om hun brede interesse in verschillende sporten. "Nederlanders zijn mensen die naar veel verschillende sporten gaan kijken, wij zijn echt breed geïnteresseerd”, vertelt Marjon Bloemkolk, woordvoerder van ATPI, de officiële partner van NOC*NSF als het om de verkoop van reizen voor de Olympische Spelen gaat. Toch blijft hockey altijd het populairst.

Zeker 3000 tot 3500 supporters hebben een reis geboekt via ATPI. Volgens Bloemkolk is er nog steeds veel belangstelling, ook al is Rio een verre bestemming. "Alleen zijn er minder lastminuteboekingen", vertelt Bloemkolk. "Dat was bij de Olympische Spelen in Londen anders, maar daar was de reis natuurlijk veel korter en was er minder voorbereiding nodig dan een reis naar Brazilië."

De Nederlandse supporters hebben ondanks hun brede interesse wel een voorkeur voor het bekijken van een sport tijdens de Spelen. "Jarenlang zijn de hockeywedstrijden van dames en heren het populairst. Deze trend zien we al jaren", zegt Bloemkolk. "Maar dit jaar is ook atletiek populair, door de aanwezigheid van Dafne Schippers. En beachvolleybal door de mooie locatie bij de Copacabana."

Meerdere wedstrijden

Een groep supporters op Schiphol, verkleed in rood, wit en blauw, gaat inderdaad naar meerdere wedstrijden kijken deze dagen, merkt verslaggever Karen Alberts. "We gaan naar hockey, zwemmen en volleybal", vertellen de sportliefhebbers enthousiast. Ook de supporters van het handbalteam gaan naar meerdere wedstrijden. "Zeker naar hockey, dames en heren. Maar ook naar beachvolleybal en waterpolo."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl