Wekdienst van zondag 21 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het wordt een wisselvallige dag met soms buien en zelfs onweer. Het wordt 18 tot 20 graden. In de middag klaart het wat op. Morgen blijft het wisselvallig, daarna gaan de temperaturen omhoog.

Wat heb je gemist?

Op een bruiloftsfeest in de open lucht in de Zuid-Turkse stad Gaziantep zijn bij een bomaanslag minstens dertig doden gevallen. Ook raakten bijna honderd mensen gewond. De Turkse vice-premier Simsek zegt dat het erop lijkt dat een zelfmoordterrorist achter de aanslag zit. De aanslag is nog niet opgeëist.

Duizenden mensen die vanwege de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië waren geëvacueerd, zijn teruggekeerd naar hun huis. Het vuur is grotendeels onder controle.

Brandweerlieden bestrijden de bosbranden in Californië

Schippers deed vannacht in Studio Olympic Park een boekje open over haar liesblessure. Twee dagen voordat ze de olympische 100 meter liep, dacht haar medisch team dat ze maar tien procent kans had om in actie te komen. "Woensdag was ik nog een warming-up aan het doen en op dat moment schiet het in mijn aductor", waarmee Schippers verwijst naar de spier in haar liesstreek.

Verder vandaag...

Waarschuwt Schiphol voor vertragingen door acties van het grondpersoneel. Dat gaat het werk precies volgens het boekje doen: tussen 09.00 en 13.00 uur worden de regels die zij eigenlijk altijd moeten volgen heel precies nageleefd. Zo wordt er een extra collega geroepen als de koffers te zwaar zijn om te tillen en houdt het grondpersoneel zich keurig aan de snelheidsregels. Mogelijk leidt dat dus tot langere wachttijden.

En het is vandaag de laatste dag van de Olympische Spelen. Een aantal Nederlanders heeft nog kans op een medaille. Boksster Nouchka Fontijn strijdt om een zilveren of gouden plak, Abdi Nageeye loopt de marathon en Rudi van Houts gaat op de pedalen van zijn mountainbike staan.

Fijne dag!

Deel artikel: