Dafne Schippers
NOS Sport

Schippers openhartig over liesblessure

Twee dagen voordat Dafne Schippers de olympische 100 meter in Rio de Janeiro liep, gaf haar medisch team haar slechts tien procent kans om in actie te komen.

"De kans was heel klein dat ik zou starten", zegt ze tegen de NOS. In het programma Studio Olympic Park is ze voor het eerst openhartig over haar liesblessure. "Woensdag was ik nog een warming-up aan het doen en op dat moment schiet het in mijn adductor", verwijst Schippers naar de spier in haar liesstreek.

'Probeerde niet in paniek te raken'

"Ik liep terug naar de tent en toen dacht ik: dit is niet goed. Dit wil toch niet zeggen dat we naar huis gaan? Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets gehad. Iedereen was in lichte paniek. Ikzelf? Ik probeerde niet in paniek te raken."

Schippers begreep pas later de volle ernst van haar kwetsuur. "Achteraf zeiden ze tegen me: op die woensdag gaven we je tien procent om te starten."

Schippers wist tot de warming-up voor de race op vrijdag 12 augustus niet of ze wel kon lopen. "We hebben zo hard gewerkt met het medisch team. Iedere dag behandelen, tot 's nachts aan toe. En gewoon proberen om het op de trainingen rustig aan te doen. Woensdag was het tien procent, donderdag werd het veertig procent. Toen ik vrijdag de warming-up begon voor de wedstrijd, wist ik nog niet of ik zou starten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl