Wekdienst zaterdag 30 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het weer: regen trekt langzaam van noordwest naar zuid over het land. Af en toe breekt de zon door. Het wordt ongeveer 21 graden.

Wat heb je gemist...

Er zijn op dit moment grote controles op en rond de wegen van Schiphol. Dat zou te maken hebben met een signaal van terreurdreiging. De marechaussee controleert bijna iedere auto die naar de luchthaven rijdt. Mensen zijn vanwege files al naar de luchthaven aan het lopen, om te zorgen dat ze hun vliegtuig halen. Vandaag is een van de drukste dagen op Schiphol.

Op een Amerikaanse basis in de buurt van Stuttgart in Duitsland zijn wapens gestolen. Meerdere semi-automatische pistolen, een automatisch geweer en een jachtgeweer zijn eerder deze maand meegenomen door iemand die waarschijnlijk gewoon de basis op kon komen, want er zijn geen inbraaksporen gevonden. De Amerikaanse krijgsmacht looft 10.000 dollar uit voor de gouden tip.

De Turkse president Erdogan trekt alle aanklachten in tegen mensen die hem zouden hebben beledigd. Hij noemt het een eenmalig gebaar van goede wil, ingegeven door gevoelens van eenheid na de mislukte staatsgreep van twee weken geleden.

Ook tegen de Nederlandse columnist Ebru Umar loopt voor zover bekend nog een onderzoek in Turkije. Het is niet duidelijk of ook haar zaak nu wordt geschrapt.

Een file voor de Gotthard-tunnel

Verder vandaag...

Zwarte Zaterdag doet z'n naam eer aan: vanochtend vroeg stonden er al files op de internationale wegen. Vooral in Frankrijk richting het zuiden loopt het vast. Maar ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk staan veel vakantiegangers vast. Voor de Gotthardtunnel is het uren wachten. Sterkte als je in de file staat.

Fijne dag!

Deel artikel: