Tim Kaine

Wekdienst donderdag 28 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Heel af en toe breekt de zon door, maar voor de rest is het vandaag toch echt regenachtig. Wel is het redelijk warm: 20 tot 23 graden.

Wat heb je gemist?

Meer dan een half miljard euro, dat is volgens verzekeraars de schade die de hevige hagelbuien van vorige maand hebben aangericht in de landbouw en bij mensen thuis.

Dit huis raakte zwaar beschadigd door het noodweer eind juni

En dan zijn nog steeds niet alle claims binnen. De verzekeraars denken dat er vaker grote schade zal ontstaan door de klimaatverandering.

Hillary Clinton heeft nu ook een running mate: Tim Kaine. Hij wordt vicepresident als zij de verkiezingen in november wint.

Zijn nominatie werd definitief op de derde dag van de Democratische conventie, waarop president Obama ook een speech hield. Als klap op de vuurpijl kwam ook Hillary Clinton het podium op:

Supermarkten hebben steeds minder vaak kiloknallers in de aanbieding. In de eerste helft van dit jaar was dat driehonderd keer minder dan die periode het jaar ervoor. Toch zegt de actiegroep dat de Albert Heijn en Jumbo nog wel vaak stunten met vlees zonder keurmerk. De supermarkten zelf zeggen dat dit niet waar is.

Wat moet je weten?

De partijconventie van de Democraten in Philadelphia is nu bijna voorbij. Komende nacht eindigt het allemaal met een toespraak van Hillary Clinton zelf.

Obama met Clinton op de conventie

Ze hebben er 113 jaar op moeten wachten, maar vandaag is het zover. Heracles Almelo gaat Europees voetbal spelen. Dat doen ze in eigen stadion vanavond, tegen het Portugese Arouca in de derde voorronde van de Europa League.

Fijne dag!

Deel artikel: