Wekdienst van 11 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen,

De dag begint grijs, maar 's middags zijn er zonnige perioden. Het is dan een graad of tien. Ook in het weekend aardig wat zon.

Wat heb je gemist?

De politie komt steeds vaker speelgoedwapens tegen op straat die niet van echt te onderscheiden zijn. Agenten zouden kunnen denken dat het om een echt vuurwapen gaat en zich zo bedreigd kunnen voelen dat ze schieten. Vandaag begint een campagne die ouders en kinderen moet wijzen op de gevaren van het gebruik van speelgoedwapens op straat.

Sommige nepwapens zijn bijna niet van echt te onderscheiden

De burgemeester van Amstelveen is met de dood bedreigd, omdat er vluchtelingen naar haar gemeente komen. Ze kreeg thuis een dreigbrief, de afzender is anoniem. De burgemeester heeft aangifte gedaan. Amstelveen vangt vanaf eind april maximaal 400 vluchtelingen op in een leegstaand kantoorpand.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump krijgt steun van zijn voormalige rivaal Ben Carson. Dat heeft Trump gezegd tijdens een tv-debat. De gepensioneerde neurochirurg Carson trok zich vorige week terug uit de race om het Witte Huis. Met zijn steun groeit het aantal prominenten in de Republikeinse partij dat achter Trump staat.

Verder vandaag...

Japan herdenkt vandaag de tsunami en kernramp die het land vijf jaar geleden troffen. Door de tsunami die daarop volgde kwamen zo'n 16.000 mensen om het leven en raakten 2500 mensen vermist. De beschadigde kerncentrale in Fukushima dwong honderdduizenden mensen te vertrekken uit hun leefgebied. Een deel daarvan woont nog altijd in tijdelijke onderkomens.

Een Japans echtpaar bidt voor de slachtoffers van de tsunami, bij een monument in het gebied dat zwaar werd getroffen

Deel artikel: