FBI gehackt

Wekdienst van 9 februari: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goeiemorgen! De wind neemt af, vanochtend is er af en toe zon, maar daarna vanuit het zuiden regen en in het zuidoosten kans op natte sneeuw. Het wordt 7 graden. Ook morgen kans op winterse buien, later breekt de zon af en toe door.

Wat heb je gemist...

Hackers hebben de persoonlijke gegevens van 20.000 FBI-medewerkers online gezet. Het gaat om namen, telefoonnummers en e-mailadressen. De hackers zeggen dat ze hebben ingebroken in de database van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Gisteren maakten de hackers al persoonlijke informatie van 10.000 medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid openbaar. Dat was in naam van de Palestijnen, stond erbij.

Ook de VVD wil een verbod op de 'politieverklikker'. Da's een apparaatje dat een seintje geeft als de politie of andere hulpdiensten in de buurt zijn. De SP heeft er eerder al Kamervragen over gesteld, omdat het apparaat criminelen kan helpen. Volgens de maker van het apparaatje is het ding bedoeld om weggebruikers te waarschuwen voor naderende hulpdiensten, zodat ze aan de kant kunnen gaan.

Raketafweersysteem THAAD

De VS gaat Zuid-Korea zo snel mogelijk helpen met een raketafweersysteem. Dat moet bescherming bieden tegen de dreiging van Noord-Korea. Eergisteren lanceerde Noord-Korea een langeafstandsraket; de VS is bang dat ze daarrmee kernwapens kunnen vervoeren.

Verder vandaag...

Bloemen bij de ingang van de Van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar het MH17-identificatieteam werkte

Bij de rechtbank in Utrecht dient vandaag een rechtszaak die NOS Nieuws, RTL Nieuws en de Volkskrant tegen het kabinet hebben aangespannen. Ze willen dat de minister van Veiligheid en Justitie meer documenten over de afwikkeling van de MH17-ramp openbaar maakt.

In 2014 dienden de drie redacties los van elkaar al zo'n verzoek in, maar kregen ze documenten waarin veel onleesbaar was gemaakt. De rechter heeft de documenten wel ongecensureerd ingezien. Hij moet beoordelen of het kabinet de juiste beslissing heeft genomen.

Meld Misdaad Anoniem begint vandaag een nieuwe campagne tegen gedwongen prostitutie. De campagne richt zich vooral op zorgverleners die werken met minderjarigen en mensen met een verstandelijke beperking. Uit eerdere campagnes bleek dat mensen vaak wel willen melden, maar niet weten waar ze op moeten letten.

Deel artikel: