J. Edgar Hoover Building, hoofdkantoor van de FBI

Hackers publiceren namen van 20.000 FBI-medewerkers

Hackers hebben de persoonlijke gegevens van 20.000 medewerkers van de Amerikaanse federale politie FBI gepubliceerd. Het gaat om onder meer namen, telefoonnummers en e-mailadressen, meldt de Amerikaanse nieuwssite CNN.

De gegevens werden vrijgegeven via het Twitteraccount @DotGovs. De hackers zeggen dat ze toegang kregen tot de informatie door in te breken in de database van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Gisteren werd via hetzelfde Twitteraccount al de persoonlijke informatie van 10.000 medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid openbaar gemaakt.

Free Palestine

"De gegevens van de FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid liggen op straat, en dat is alles wat we wilden. Het is tijd om te gaan, mensen", werd gepost op het account. Aan het eind van het bericht staat '#FreePalestine'.

Het ministerie van Justitie zegt dat het de inbraak in het systeem onderzoekt. Volgens een woordvoerder hebben de hackers geen toegang gekregen tot gevoelige informatie zoals burgerservicenummers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl