Wekdienst van 8 februari: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goeiemorgen, de regen en harde wind nemen even af, het kan vanochtend zelfs even zonnig zijn, maar vanmiddag opnieuw regen en harde wind. Het wordt zo'n 9 graden.

Wat heb je gemist...

Onderzoekers van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum vertrekken vandaag naar Suriname om daar onderzoek te doen naar het zika-virus. Dit gaan ze samen doen met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De twee ziekenhuizen werken al langer samen op het gebied van onderzoek naar hersenvliesontsteking en dat wordt nu uitgebreid naar het zika-virus.

David Aines

De namen van twee beruchte IS-beulen zijn achterhaald. Het gaat om twee mannen uit Londen, Alexanda Kotey (32) en Aine Davis (31). Ze maakten deel uit van de groep strijders die door gevangenen "The Beatles" werden genoemd, vanwege hun Britse uitspraak. Mohammed Emwazi, alias Jihadi John, hoorde daar ook bij.

Minister Bussemaker wil meer vrouwen met een topbaan. Ze vindt dat er nu nog te veel mannen in de top van het bedrijfsleven zitten. Daarom is er vanaf vandaag een website met vacatures voor bestuursfuncties, navigerennaardetop.nl. Volgens Bussemaker moet die helpen om vrouwelijk talent een topbaan te bezorgen.

Minister Bussemaker lanceert site voor topfuncties vrouwen

Verder vandaag...

Het is vandaag Chinees Nieuwjaar. In Amsterdam wordt dat gevierd met een leeuwendans op de Dam om half zes. De vuurwerkshow die vanavond gepland stond vanaf het dak van Grand Hotel Krasnapolsky, is afgelast vanwege de harde wind.

Deel artikel: