14-jarige jongen werd gezien als bommaker

'Klokjongen Ahmed wil 15 miljoen dollar zien'

De jongen die in september een zelfgemaakte klok meenam naar school en daarom werd gearresteerd, wil geld zien. Zijn familie eist een schadevergoeding van 15 miljoen dollar, schrijft persbureau AP. En ze willen excuses. Op papier.

Ahmed Mohamed nam aan het begin van het schooljaar een klok mee naar school. Zijn docent dacht dat 't een bom was en schakelde de politie in. Ahmed werd gearresteerd en toen eenmaal bekend was waarom, barstte de discussie los. Ahmed zou alleen vanwege zijn uiterlijk zijn opgepakt, beweerden sommigen.

De familie heeft via een advocatenkantoor een brief verstuurd naar z'n oude school en de stad Irving. Daarin staat onder meer dat Ahmed nooit iemand kwaad heeft gedaan en dat ook nooit wilde doen. Daarnaast zouden zowel de stad als de school Ahmed zijn rechten nooit hebben beschermd.

De familie wil daarom 5 miljoen dollar van Ahmed's oude school en 10 miljoen dollar van de stad hebben.

Ahmed's klok leverde hem flink wat publiciteit op. Hij mocht langskomen op het Witte Huis, werd door Marc Zuckerberg uitgenodigd om bij Facebook te komen kijken en was VIP op de Google Science Fair.

Ahmed en zijn familie wonen nu in Qatar. Een onderwijsstichting daar heeft namelijk aangeboden om zijn opleiding te betalen. De familie zei dat ze verhuisden naar een land waar de kinderen kunnen studeren en "waar ze allemaal worden geaccepteerd". Ahmed doet in Qatar mee aan een programma voor jonge uitvinders.

Deel artikel: