Ahmed Mohamed
NOS Nieuws

'Klokjongen' vertrekt uit de VS en verhuist naar Qatar

Ahmed Mohamed, de 14-jarige jongen die met een zelfgemaakte klok op school in de Amerikaanse staat Texas werd opgepakt, verhuist met zijn familie naar Qatar. De familie zegt in een verklaring dat ze verhuizen naar een land waar de kinderen kunnen studeren en "waar ze allemaal worden geaccepteerd".

Onlangs bracht de familie een bezoek aan het islamitische land. Een Qatarees onderwijsfonds bood de jongen toen aan zijn verdere schoolopleiding in Qatar te betalen. Mohamed zal dan meedoen aan een speciaal programma voor jonge vernieuwers.

Rondreis

Mohamed werd in september op school gearresteerd omdat zijn leraar dacht dat hij een bom had meegenomen. Zijn arrestatie leidde tot ophef in binnen- en buitenland. De school werd beschuldigd van racisme.

De jongen werd daarna door veel bedrijven en landen uitgenodigd. De afgelopen weken heeft hij onder meer een bezoek gebracht aan Google en Facebook. Hij reisde ook naar Sudan, waar zijn vader vandaan komt. Mohamed ontmoette daar de Sudanese president Omar al-Bashir, tegen wie een arrestatiebevel is uitgevaardigd door het Internationale Strafhof. Deze ontmoeting leidde tot kritiek.

Gisteren sprak de jongen nog met president Obama in het Witte Huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl