Thalyshelden: Sadler, Skarlatos en Norman

Thalys-held ontsnapt aan schietpartij Oregon

Alek Skarlatos, de Amerikaanse jongen die zes weken geleden een aanslag voorkwam in de Thalys in Parijs, had zo maar weer oog in oog kunnen staan met een schutter: hij zit namelijk op de school in Oregon waar donderdag een bloedbad werd aangericht. Door stom toeval was Skarlatos niet aanwezig op school.

In de talkshow van Ellen DeGeneres praat hij over de bizarre samenloop van omstandigheden.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Vanwege zijn heldendaad in augustus was Alek uitgenodigd om mee te doen aan het tv-programma Dancing With The Stars. Hij stond eigenlijk al ingeroosterd om op dinsdag en donderdag lessen te volgen op het Umpqua Community College. Als hij niet aan het dansprogramma had meegedaan, had hij dus gewoon op school gezeten.

Op het moment van de schietpartij was hij in de studio zijn dansroutines aan het repeteren. Een vriend stuurde hem een berichtje over de shooting. "Ik checkte meteen of het waar was. Ik was totaal in shock", vertelt Alek aan ABC News. "Ik ben even gaan zitten en heb me toen opgesloten op de wc, zodat de camera's me niet konden filmen."

Alek Skarlatos bij een persconferentie na het Thalys-incident
Honderden mensen met kaarsjes herdenken in Roseburg, Oregon, de slachtoffers van de schietpartij op een school daar

Op de vraag of hij de schutter ook in Oregon zou hebben tegengehouden zegt Alek. "Dat zou ik zeker hebben geprobeerd." Bij de schietpartij op de hogeschool in Oregon kwamen negen mensen om het leven.

Deel artikel: