Chris Mintz

Chris Mintz is de held na de schietpartij in Oregon

Bij de schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Oregon kwamen gisteren zeker negen mensen om het leven. Amerikaanse media schrijven nu dat dat er nog veel meer hadden kunnen zijn, als Chris Mintz niet had gestudeerd op de school in Roseburg. Hij zou als menselijk schild meerdere kogels hebben opgevangen om zijn klasgenoten te redden.

En hij heeft het overleefd. Chris (30) heeft de hele dag op de operatietafel gelegen - omdat hij door de kogels beide benen brak. Volgens z'n neef zijn er geen vitale organen geraakt, maar moet Chris wel opnieuw leren lopen. En daar krijgt 'ie steun bij van honderden Amerikanen. Op het moment van schrijven is er al meer dan 100.000 dollar voor 'm ingezameld.

"Chris is een vader, een oorlogsveteraan, een student en nu is 'ie ook nog een held", schrijft z'n neef op een GoFundMe-pagina. En daar doneren mensen nu geld, van tientjes tot honderden dollars. "Chris is niet 't type dat erom zou vragen, maar hij kan alle hulp gebruiken tijdens zijn revalidatie."

Volgens Amerikaanse media sprak Mintz ook nog zelf met de schutter, Chris Harper van 26. Hij zei: "Het is de verjaardag van m'n zoontje, het is de verjaardag van m'n zoontje." Waarop Harper nog eens op hem schoot.

Deel artikel: