Goedemorgen

Wekdienst: TU Delft wint prijs, en toiletjuffrouwenrechtszaak

's Ochtends komt eerst lokaal nog wat mist of laaghangende bewolking voor, daarna belooft het een zonnige dag te worden. Ook de temperatuur is redelijk hoog: ongeveer 16 graden. Vanavond komt er wat meer bewolking en vannacht koelt het af tot zo'n 5 graden.

Wat je hebt gemist..

kind in ziekenhuis veldhoven

Meer medisch onderzoek bij minderjarigen

Artsen krijgen mogelijkheden om onderzoek te doen bij kinderen: ze mogen bijvoorbeeld meer bloed en weefsel afnemen Dat staat in een nieuwe wet van ministers Schippers van Volksgezondheid. Artsen zijn er blij mee, want medicijnen en behandelingen worden nu alleen getest op volwassenen, terwijl kinderen anders in elkaar zitten. De artsen hebben wel altijd toestemming nodig van de ouders en van het kind zelf.

Bootvluchtelingen op weg naar Europa.

De Italiaanse kustwacht heeft bij Libië ruim elfhonderd vluchtelingen uit zee gered. Volgens Italiaanse media moesten reddingswerkers elf keer uitvaren om alle vluchtelingen in veiligheid te brengen. Vanaf volgende week gaan er meer schepen en vliegtuigen van de EU naar de Middellandse Zee om mensensmokkelaars tegen te houden.

De studenten hebben de 3D-printer zelf gebouwd

De TU Delft is er op een internationale studentenwedstrijd in Boston met de hoofdprijs vandoor gegaan. Hun inzending was een 3D-printer die zogenoemde biofilms kan printen: laagjes bacteriën, die met heel dunne draadjes aan elkaar vastzitten. Aan de wedstrijd op het gebied van de synthetische biologie deden 259 studententeams mee.

De studenten hebben de 3D-printer zelf gebouwd

Verder vandaag..

Vandaag doet de rechter in Parijs uitspraak in de zaak die toiletjuffrouwen hebben aangespannen tegen het Nederlandse bedrijf 2theloo, dat hen niet in dienst wil nemen nadat ze de wc's overnamen. De toiletjuffrouwen beroepen zich op het Franse arbeidsrecht.

Ze gooien ons weg als oude dweilen

Toiletjuffrouwen in Parijs

De tweede speelronde van de Champions League begint vandaag: onder andere Barcelona-Bayern Leverkussen en Arsenal-Olympiakos staan op het programma. Morgen speelt PSV een uitwedstrijd tegen CSKA Moskou.

Deel artikel: