Goedemorgen

Wekdienst: Hongarije, Yfke Sturm en Oranje

Goedemorgen,

de rest van de dag bijna overal kans op buien, soms ook met onweer. Het is maximaal 17 graden. Ook het weekend is niet zo best, morgen buien, zondag iets droger, maar niet warmer dan 16 graden.

Vluchtelingen discussiëren met de Hongaarse politie bij het station van Bicske

Honderden vluchtelingen in treinen in Hongarije

Zo'n 500 vluchtelingen zitten nog steeds vast in een trein bij Boedapest. De trein was op weg naar Oostenrijk, maar werd door de politie stilgezet. De meeste migranten weigeren de trein te verlaten. Bij het station zouden nog twee treinen met een onbekend aantal vluchtelingen staan.

De Publieke Omroep en RTL gaan volgende week een speciaal televisieprogramma uitzenden over de vluchtelingencrisis. RTL Late Night maakt maandag een speciale uitzending in samenwerking met het Rode Kruis, en woensdag zendt de NPO het programma 'De grens bereikt' uit met Jeroen Pauw.

Fotomodel Yfke Sturm tijdens de uitreiking van de Holland Beauty Awards in 2012

Yfke Sturm zwaargewond na ongeluk met jetsurf

Topmodel Yfke Sturm is zwaargewond geraakt na een ongeluk met een gemotoriseerde surfplank. Dat gebeurde bij een eiland in de buurt van Napels.

Sturm was op zee met een zogeheten jetsurf, toen ze er vanaf viel. Het model werd daarna door de surfplank overvaren. Een helikopter bracht haar naar een ziekenhuis in Napels. Volgens Italiaanse media wordt ze daar in een kunstmatige coma gehouden.

IJsland maakt 0-1 vanaf de stip

Blind is niet blij met Martins Indi

Oranje kijkt terug op een dramatische avond. In de Arena werd het 1-0 voor IJsland. Het Nederlands Elftal verloor het EK-kwalificatieduel na een penalty. Ook moest Arjen Robben er vroegtijdig uit, vanwege een blessure.

Het is een slecht begin voor de nieuwe bondscoach, Danny Blind. Hij baalt vooral van de rode kaart voor Martens Indi, die een tik uitdeelde.

Techreuzen schikken voor 374 miljoen euro

Techgiganten Apple, Adobe, Google en Intel schikken voor 374 miljoen euro in een rechtszaak over salarisafspraken en deals dat ze geen personeel bij elkaar zouden wegkopen. Het personeel voelde zich daardoor beperkt in hun carrière, en de rechter gaf de 64.000 personeelsleden die de zaak aanspanden gelijk.

Deel artikel: