NOS Voetbal

Blind richt zich op play-offs en is boos op Martins Indi

Blind is boos op Martins Indi

Bondscoach Danny Blind beleefde een zwaar debuut op de bank als bondscoach van Oranje. Een rode kaart voor Bruno Martins Indi, het uitvallen van Arjen Robben en een 1-0 verlies tegen IJsland door een penalty. Het was niet het scenario dat hij voor ogen had.

Het scenario werd in gang gezet door Martins Indi, die in de 33ste minuut van het veld werd gestuurd na een slaande beweging naar zijn tegenstander. "Ik weet niet wat hem bezielt", foeterde Blind. "Daar gaat het mis en dan weet je dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden."

Blind neemt het zijn verdediger dan ook niet in dank af. "Het is heel kwalijk als je weet waarom het gaat. Bij profvoetbal hoor je je te beheersen. En hij zat redelijk in de wedstrijd. Hier was geen enkele aanleiding voor."

EK-kwalificatie: Nederland-IJsland

Wisselbeleid

Na de rode kaart moest de debuterende bondscoach gelijk een belangrijke keuze maken. Hij bracht verdediger Jeffrey Bruma en haalde daarvoor spits Klaas-Jan Huntelaar eraf. De verbijstering was groot op de tribunes in de Arena.

"Tegen tien man moet je of een heel sterk aanspeelpunt hebben, of je kiest voor mobiliteit en snelheid", legt Blind zijn keuzes uit. Hij koos voor dat laatste en hoopte op bevliegingen van aanvallers Memphis Depay en Luciano Narsingh. Die bleven vrijwel uit.

"De realiteit is duidelijk en we moeten nu voor de derde plek gaan. Dat is duidelijk"

Bondscoach Danny Blind

Realiteit

Oranje heeft met nog drie wedstrijden te gaan een achterstand van zes punten op nummer twee Tsjechië. Blind heeft rechtstreekse kwalificatie daarom al uit zijn hoofd gezet. "De realiteit is duidelijk en we moeten nu voor de derde plek gaan. Dat is duidelijk."

Zondag speelt Nederland het lastige uitduel bij Turkije. De verliezer van die wedstrijd komt vierde te staan in de poule, een plaats die geen recht geeft op EK-deelname.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl