Goedemorgen...

Wekdienst: nieuwe sportzender, en atlete onwel op WK

Het is bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het vanuit het zuidwesten geruime tijd regenen. Het wordt een graad of 19. 's Avonds wordt het vanuit het westen langzaam droog.

Wat je hebt gemist..

Ziggo en Sport1 komen met een gratis sportzender voor alle klanten van Ziggo. Dat meldt het AD. De vier miljoen klanten van het kabelbedrijf kunnen er onder meer naar Spaans voetbal en Formule 1 kijken.

Het abonnementsgeld zou niet worden verhoogd. Jack van Gelder zou één van de gezichten moeten worden van de nieuwe zender.

Op de wereldkampioenschappen atletiek in Peking werd Maureen Koster plotseling onwel tijdens de series op de 5000 meter. De 24-jarige Boskoopse leek door de warmte te zijn bevangen en haalde de finish niet. Met nog enkele ronden voor de boeg viel Koster plotseling op de baan, waarna ze enige tijd bleef liggen.

Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Opeens was het zwart voor mijn ogen en moest ik stoppen. Misschien was het de warmte... Geen idee, maar het was niet goed."

Maureen Koster

Susan Kuijken bereikte de finale van de 5000 meter wel, die zal op zondag gelopen worden.

De meeste vrouwen worden vermoord door hun partner of ex, dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De afgelopen vijf jaar vielen 777 doden door moord of doodslag. Een op de drie slachtoffers is vrouw: ze zijn het vaakst gedood door steekwonden of gewurgd. Mannen zijn vaker doodgeschoten. Ook zijn ze vaker doelwit bij een afrekening in het criminele circuit, toch worden mannen het vaakst vermoord door een kennis of vriend.

Wapen en munitie
Vester Lee Flanagan

De man die gisteren twee mensen doodschoot tijdens een live-uitzending van de Amerikaanse tv-zender WDBJ17, werkte eerder voor datzelfde lokale televisiestation.

Volgens Amerikaanse media vertrok Flanagan met ruzie bij WDBJ7. e directeur van de zender zegt dat Flanagan bekendstond als een ruziezoeker. Bij zijn ontslag zou de politie zijn opgeroepen om hem buiten te zetten.

Verder vandaag..

Vierde boek in de Millennium-reeks in de winkel

Vandaag verschijnt het nieuwe boek in de populaire Millennium-reeks van Stieg Larsson. Het vierde deel, Wat ons niet zal doden, is geschreven door David Lagercrantz. Larsson overleed in 2004 nog voor het eerste boek van zijn thrillerserie uitkwam.

Wereldwijd zijn er ruim 80 miljoen exemplaren verkocht van de boeken in de Milleniumreeks.

Dafne Schippers en Sifan Hassan willen naar de finale

Geen medaillekansen voor Nederland vandaag op de WK atletiek, maar wel wat om naar uit te kijken: Dafne Schippers loopt om 13.35 de halve finales op de 200 meter. Gisteren won ze haar series al met gemak. Om 14.05 loopt Sifan Hassan haar halve finales, op de 800 meter.

Deel artikel: