NOS Sport

Koster onwel tijdens series 5.000 meter

Koster onwel tijdens series 5.000 meter

Voor Maureen Koster zijn de series van de 5.000 meter op de WK atletiek in Peking op een drama uitgelopen. De 23-jarige Boskoopse leek door de warmte te zijn bevangen en haalde de finish niet.

Met nog enkele ronden voor de boeg viel Koster plotseling op de baan, waarna ze enige tijd bleef liggen. Haar eerste poging om op te staan mislukte. Even later verliet ze enigszins zwalkend alsnog de baan.

Koster weet niet wat er gebeurde

Zwart voor de ogen

"Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt", reageerde de beduusde Koster na afloop. "Opeens was het zwart voor mijn ogen en moest ik stoppen. Misschien was het de warmte... Geen idee, maar het was niet goed."

Haar coach en oom Bert Koster zag twee ronden voor het einde al dat het niet goed ging. "Haar hoofd ging toen al wat tussen haar schouders. Eerder was een Russische ook al uitgestapt, maar Maureen geeft niet zomaar op, die gaat door het bittere einde", zegt Koster.

De coach sluit niet uit dat het seizoen voor Maureen Koster nu ten einde is. "Als we straks terug zijn, ga ik eerst een paar testjes doen om te kijken hoe het hoofd ervoor staat. Vooral mentaal heeft ze nu een klap gehad. Als het niet naar bevrediging is, gaan we niet naar de Diamond League in Brussel", reageert Bert Koster.

Zwalkende Andersen

De manier waarop Koster na haar val probeerde weg te lopen, deed enigszins denken aan de legendarische beelden van de Zwitserse Gabriela Andersen tijdens de olympische marathon in 1984.

De toen 39-jarige atlete had een zonnesteek opgelopen en zwalkte tijdens de laatste meters in het stadion over de baan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl