Goedemorgen

Wekdienst: ISS, 86 miljard euro en files Route de Soleil

Goedemorgen,

Het wordt redelijk zonnig en droog bij 20 tot 23 graden. Morgen weinig verandering, maar in het weekend wordt het wisselvalliger, met veel wind en een graad of 19.

Wat heb je gemist...

Bij het internationale ruimtestation ISS is een nieuwe bemanning aangekomen. De drie astronauten zijn gisteravond van de lanceerbasis Baikonoer in Kazachstan met een Sojoez-capsule gelanceerd. Ze gaan hun drie collega's aflossen. Die moesten langer in de ruimte blijven, want de lancering werd vanwege technische problemen met een draagraket een paar keer uitgesteld.

Nieuwe bemanningsleden aangekomen bij ISS

In Griekenland heeft het parlement ja gezegd tegen een nieuw pakket met hervormingen. De toestemming is een eis van internationale geldschieters. Nu is de weg vrij om te onderhandelen over een nieuw steunpakket van 86 miljard euro. Vorige week stemde het parlement ook al in met hervormingen van de pensioenen en een verhoging van de btw.

In Delfzijl is gisteravond een auto met daarin een lichaam in het water gevonden. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om een 64-jarige man die bijna twee jaar geleden als vermist werd opgegeven. De politie denkt niet dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Wat er wel is gebeurd, moet nog onderzocht worden.

Wat moet je weten...

De rechtbank doet vanmiddag uitspraak tegen de klanten in de Valkenburgse zedenzaak. Het gaat om 12 klanten in totaal. Vorige week stonden nog 13 klanten terecht, de uitspraak voor die verdachten wordt volgende week verwacht.

Franse boeren protesteren tegen de lage prijs voor melk en vlees. Dat doen ze door verschillende toegangswegen naar de Autoroute deuSoleil bij Lyon te blokkeren. Ze hebben hooi en autobanden op de snelweg gegooid en met tractoren op- en afritten geblokkeerd. Het lijkt erop dat ze vandaag weer doorgaan met de blokkades. Het vakantieverkeer richting de Middellandse Zee heeft tot nu toe veel last van de acties.

Deel artikel: