Color Run in België: zelfs de schapen zijn paars

Terwijl ze in Friesland de laatste restjes verf uit hun haar staan te spoelen, is bij onze zuiderburen een nieuwe Color Run-rel geboren. In Schelle in België dienen twintig gezinnen een klacht in bij een Color Run-organisatie, omdat alles in hun straat paars is. Zelfs de schapen.

"Ik moet zelfs een week de deuren sluiten, omdat de kinderbedjes onder het poeder zitten", zegt oppasmoeder Elsy. Waarschijnlijk heeft de wind de poeder meegenomen.

En het was zo leuk afgelopen zondag: toen deden 15.000 deelnemers mee aan de allereerste Vlaamse versie van The Color Run.

De Lode Mortelmansstraat kan wel janken: alles is paars. "Alles lag onder paars kleurenpoeder", zegt Elsy. "Toen ik zondag het huis uit ging, heb ik de ramen open laten staan. Toen ik 's avonds thuiskwam, was de verrassing groot. Zowel buiten als binnen was alles bedolven onder een laagje paars kleurenpoeder: mijn ramen, mijn voordeur, mijn tuin, mijn terras, tot zelfs mijn slaapkamer."

In de Gazet van Antwerpen biedt Golazo, de organisator van The Color Run, excuses aan. "Dit is een heel spijtig voorval. Als de bewoners contact opnemen met de verzekering, wordt schade vergoed. We geven hen ook gratis toegangstickets voor de editie van volgend jaar. Het poeder is trouwens onschadelijk en verdwijnt na drie weken helemaal vanzelf."

Deel artikel: