Dit meisje kreeg de kleur na 30 keer wassen niet uit 'r haar.

Crazy Colorrun: the day after

Deelnemers van de Crazy Colorrun in Leeuwarden zijn nog druk bezig met schrobben. Zo'n 1800 mensen gooiden zondag in Friesland voor de lol met verf naar elkaars hoofd. Vast wel goed afwasbaar, dacht iedereen. Maar niet dus: de mensen kwamen van een koude kermis en met een bijzonder haarkleurtje thuis.

Ook bij het dorpshuis, waar het evenement plaatsvond, heeft de verf zijn sporen achtergelaten. Het pad is helemaal blauw en de kozijnen kleuren groen.

Hier vond de Crazy Colorrun plaats

De ongewenste nieuwe kapsels veroorzaakten een storm op social media. Want welke shampoo de slachtoffers ook in de strijd gooien, tegen de regenboogkleuren is geen enkel product opgewassen. Laatste redmiddel: de kapper.

In een kapsalon in de buurt zaten mensen die zelfs na 30 keer wassen de verf er niet uit kregen. "Normaal gesproken zijn we gesloten op maandagochtend. Maar speciaal voor al die mensen hebben we de deuren geopend", vertelt medewerker Menke. "Rood gaat er redelijk uit, maar blauw en groen..."

Shampoo en crèmespoeling

Onder anderen Lisanne zat aan het begin van de middag in de kappersstoel. Zij heeft haar natuurlijke rode haarkleur weer terug. "Maar het was geel. Ik heb twee keer shampoo en crèmespoeling geprobeerd, maar ook toen was het er nog niet uit", zei ze.

De organisatie heeft al zijn excuses aangeboden en stelt de leverancier aansprakelijk voor de kleurrijke vergissing.

Deel artikel: