Goedemorgen...

Wekdienst: Grieken naar stembus, Minecraft en dag twee van de Tour

Goedemorgen, vanmorgen is er redelijk wat zon. Behalve in het oosten, daar kan nog een bui vallen, mogelijk met onweer. De temperatuur loopt snel op, tot 31 graden. Dan wordt het broeierig en trekken er zware onweersbuien van zuidwest naar oost over het land. Hou rekening met veel regen, hagel en zware windstoten.

Wat heb je gemist...

Grote aanval op IS-bolwerk Raqqa

De internationale coalitie tegen Islamitische Staat heeft zaterdag zestien luchtaanvallen uitgevoerd op de Syrische stad Raqqa, het bolwerk van de terreurgroep. De bedoeling was om te voorkomen dat IS militair materieel kan vervoeren. Een groot succes, zegt de coalitie. Volgens een woordvoerder was de aanval één van de zwaarste acties tegen IS sinds de coalitie met aanvallen op IS-doelen is begonnen.

Minecraft-conferentie trekt recordaantal bezoekers

Tienduizend mensen zijn dit weekend in Londen bij elkaar voor een conferentie over Minecraft. De game is met 20 miljoen spelers wereldwijd één van de populairste spellen. Het is de grootste bijeenkomst ter wereld voor fans van het computerspel Minecraft. En sinds vandaag is het ook de grootste bijeenkomst voor één spel. Tienduizend mensen waren in het Docklands conferentiecentrum in Londen. Dat was genoeg om in het Guinness Book of World Records te komen.

Minecraft trekt recordaantal bezoekers

Dak schoenenfabriek China stort in

In het oosten van China zijn zeker 9 medewerkers van een schoenenfabriek omgekomen, toen het dak instortte. Meer dan dertig mensen raakten gewond. Er waren meer dan vijftig mensen aan het werk in het pand toen het dak naar beneden kwam. Tientallen medewerkers werden levend onder het puin vandaan gehaald.

Reddingswerkers halen een slachtoffer onder het puin vandaan

Verder vandaag...

Wordt het 'nai' of 'oxi'?

De Grieken gaan vandaag naar de stembus voor het referendum over de schuldendeal, oftewel of Griekenland akkoord gaat met flinke bezuinigingen in ruil voor extra geld van Europa. Bijna 10 miljoen Grieken mogen tot zes uur vanavond hun stem uitbrengen. Volgens de opiniepeilingen wordt het een nek-aan-nekrace tussen de voor- en tegenstemmers. De eerste resultaten druppelen waarschijnlijk rond 20.00 uur binnen.

Een inwoner van Athene stopt zijn stemformulier in een nog vrijwel lege stembus.

Dag twee van de Tour

Vandaag gaat de Tour verder. De wielrenners rijden vanmiddag eerst een rondje door Utrecht en gaan daarna richting Zeeland. De finish van de tweede etappe over 166 kilometer ligt op het werkeiland Neeltje Jans, dat onderdeel is van de Oosterscheldekering. Check het live op NPO 1 en NOS.nl

Deel artikel: