Goedemorgen

Wekdienst: Griekenland, skinny jeans en schadeclaim PGB

Goedemorgen, de zon schijnt af en toe, vooral vanochtend. Het wordt maximaal 16 graden. Verder vallen er weer wat buien en het is fris. Morgen meer zon, en vanaf donderdag wordt het ook iets warmer.

Wat heb je gemist...

Eurotop voorbij: 'we waren nog nooit zo dichtbij'

Er is nog steeds geen definitief akkoord over Griekenland, maar de vooruitzichten zijn goed. De regeringsleiders van de eurolanden zijn in Brussel 'nader tot elkaar gekomen'. Het nieuwe voorstel van Griekenland gaat verder dan alle eerdere voorstellen en viel in goede aarde bij de geldschieters. De ministers van Financiën praten er morgen weer verder over.

'We waren nog nooit zo dichtbij'

'Skinny jeans knellen soms bloedtoevoer af'

Australische artsen waarschuwen voor de gevaren van strakke spijkerbroeken. Als iemand in een skinny jeans te lang hurkt, kan dat leiden tot zenuw- en spierschade in benen en voeten omdat de bloedtoevoer wordt afgesloten. In Australië kon een vrouw van 35 niet meer lopen nadat ze urenlang gehurkt had gezeten om kasten leeg te halen. Ze had geen gevoel meer in haar onderbenen en voeten. De vrouw heeft vier dagen in het ziekenhuis gelegen.

Milieusatelliet stipt op tijd gelanceerd

In Frans-Guyana is vannacht om 03.52 uur de milieusatelliet Sentinel-2A gelanceerd. Het moest precies om die tijd om de raket in de juiste baan om de aarde te krijgen, op 786 kilometer hoogte. De satelliet gaat oceanen, bossen en landbouwgebieden observeren en fotograferen. Door de verschillende foto's naast elkaar te leggen, kan eerder vervuiling of illegale houtkap worden ontdekt.

De lancering van de ESA-satelliet in Frans-Guyana

Verder vandaag...

Gezamenlijke schadeclaim om pgb-problemen

Particuliere zorgverleners die door de betalingsproblemen met het persoonsgebonden budget (pgb) te laat hun geld hebben gekregen, gaan samen een schadeclaim indienen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Gedupeerden kunnen zich vandaag melden bij de Stichting Pgb Schadeclaim.

Advocaat Eric van der Groot gaat namens de gedupeerden procederen. Hij won vorige week ook al een zaak tegen de SVB.

Deel artikel: