Door skinny jeans kan de bloedtoevoer worden afgesloten
NOS Nieuws

'Skinny jeans knellen soms bloedtoevoer af'

Te lang hurken in skinny jeans kan leiden tot zenuw- en spierschade in benen en voeten, omdat de bloedtoevoer mogelijk wordt afgesloten. Daarvoor waarschuwen Australische artsen in het wetenschappelijke blad Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry.

Daarin beschrijven ze de situatie van een 35-jarige vrouw die met ernstig verzwakte enkels in het ziekenhuis werd opgenomen. De dag daarvoor had ze een familielid geholpen bij een verhuizing en uren gehurkt kasten leeggehaald. De vrouw zei dat haar strakke spijkerbroek in de loop van de dag steeds minder comfortabel ging zitten. ’s Avonds kon ze niet meer lopen.

Geen gevoel

In het blad staat dat haar benen zo waren opgezwollen, dat de broek moest worden opengeknipt. De vrouw kon haar enkels en tenen niet goed bewegen en ze had geen gevoel meer in haar onderbenen en voeten.

De artsen oordeelden dat er sprake was van een zogenoemd compartimentsyndroom, waarbij de doorbloeding van de benen ernstig verstoord was. In het ziekenhuis kreeg de vrouw een infuus, waarna zij opknapte. Na vier dagen kon ze het ziekenhuis verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl