Op dit moment zijn er 4500 Chinezen op bedrijfsuitje in Nederland

In beeld: 4500 Chinezen op de foto in Nederland

Een bedrijfsuitje van 4500 Chinezen. In Nederland. In groepen van honderden gelijk gaan ze gewapend met selfiesticks allerlei hotspots af, zoals Het Mauritshuis en Het Binnenhof in Den Haag, Kinderdijk, de Rotterdamse kubuswoningen, de binnenstad van Delft, de Veluwe en Gouda. Verder wordt er volop geshopt, zoals gisteren in Roermond.

Vanavond is er een groot galadiner in de Jaarbeurs in Utrecht georganiseerd voor de hele groep. En zoals gebruikelijk is bij bedrijfsuitjes gaan ze dan alle 4500 op de groepsfoto. Vandaag hebben ze zich er al verzameld:

  • ANP
    Natuurlijk is er ook een bedrijfspresentatie.
  • ANP
    Gewapend met selfiesticks.
  • ANP
    But first, let me take a selfie.
  • Incentive Europe
    Vanavond is er een galadiner in de Jaarbeurs voor de gehele groep.
  • ANP
    En uiteraard Hollandse tulpen.
  • ANP
    Vrolijkheid in de Jaarbeurs.

Gisteren werd een delegatie van het bedrijf in het Mauritshuis ontvangen ontvangen door minister Kamp van Economische Zaken.

Een bezoekje aan het Mauritshuis in Den Haag
Op de foto in het Binnenhof

Naast het bezoeken van de verwachte toeristische trekpleisters houden Chinezen ook veel van shoppen. Over het algemeen geven Chinese toeristen gemiddeld 1250 euro uit tijdens vakanties in Nederland. Een simpel rekensommetje leert ons dat dit ene bedrijfsuitje ons land ruim 5,6 miljoen euro kan opleveren.

De Chinezen op bedrijfsuitje doen inkopen in een kookwinkel
Chinezen maken een selfie bij de kubuswoningen in Rotterdam

Het is een reisje van een zogeheten multilevel-marketingbedrijf waar tienduizenden werknemers verzorgingsproducten aan de man brengen. Het bedrijf trakteerde de 4500 beste verkopers op dit uitje. Ze blijven vijf dagen in Nederland.

Deel artikel: