Goedemorgen

Wekdienst: motorbendes, homohuwelijk en auto's worden goedkoper

Goedemorgen,

Vanuit het noordwesten lichte regen, maar daarna af en toe zon. Het wordt 14 graden in het noorden; 19 in Limburg. Vannacht kans op vorst aan de grond. Morgen vrij zonnig met maximaal 20 graden.

Wat heb je gemist...

Limburg heeft specifieke kennis en rechercheurs nodig om de motorbendes in de provincie aan te pakken, vindt PvdA-Kamerlid Marcouch. Gisteren vroegen de Limburgse burgemeesters om meer politie vanwege de vele incidenten van de afgelopen tijd met de bendes. Minister Van der Steur moet volgens Marcouch zelf naar Limburg om daar te kijken wat de problemen zijn.

General Motors moet in de Verenigde Staten mogelijk een boete van meer dan 1,2 miljard dollar betalen, meldt The New York Times. De autofabrikant zou jarenlang technische problemen met de contactsleutels van een aantal modellen hebben verzwegen. Door die problemen zouden tussen 2001 en vorig jaar zeker 12 en mogelijk 303 automobilisten zijn omgekomen.

Ierland stemde gisteren massaal bij het referendum over het homohuwelijk. Volgens de nationale omroep kwam in de grote steden meer dan zestig procent van de kiezers opdagen. Dat zijn er meer dan bij de vorige referenda. De uitslag van het referendum wordt aan 't eind van de middag bekend.

Homokoppel stemt in Ierland

Wat je moet weten...

Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil af van de BPM, de belasting op de aanschaf van een auto of motor. Hij komt volgens bronnen in Den Haag deze zomer met plannen daarvoor. De maatregel kan betekenen dat auto's over enkele jaren een stuk goedkoper worden. Wiebes zou van de BPM af willen omdat er flink mee gefraudeerd kan worden en omdat het vaak een berg papierwerk oplevert.

Vanavond is de finale van het Eurovisie Songfestival. Hier alle finalisten, waaronder ook voor het eerst Australië. Maar veel leuker is natuurlijk om onze interactieve bingokaart erbij te pakken:

Pssst... Gebruik je de bingokaart op je telefoon? Klik hier en kantel je scherm.

Deel artikel: