Motorbendes in Nederland
NOS Nieuws

PvdA wil meer inzet tegen motorbendes Limburg

Limburg heeft meer specifieke expertise en rechercheurs nodig om de motorbendes in de provincie aan te pakken, vindt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Gisteren vroegen de Limburgse burgemeesters om meer politie-inzet vanwege alle incidenten van de afgelopen tijd, waarbij de bendes waren betrokken.

In de provincie moet zo snel mogelijk de orde worden hersteld, zegt Marcouch, woordvoerder veiligheid van de PvdA-fractie. Daarom moet minister Van der Steur volgens hem snel naar Limburg gaan om zich daar zelf op de hoogte te stellen van de "ernstige delicten" waaraan de rivaliserende bendes zich schuldig maken.

Ook moet Van der Steur met de buurlanden Duitsland en België in gesprek, zegt Marcouch, want de bendes opereren in de hele grensregio. Volgens de minister is er al samenwerking met de buurlanden.

Bandidos

De spanningen tussen de motorclubs in Limburg zijn de laatste tijd flink opgelopen, mogelijk doordat de Bandidos zich onlangs in de provincie hebben gevestigd.

Volgens Marcouch ondermijnen de bendes het gezag met hun schietpartijen en bedreigingen, en heeft hun optreden een grote impact op de Limburgse gemeenten.

Minister Van der Steur zei gisteren dat hij niet van plan is extra politie naar Limburg te sturen. Er is voldoende politiecapaciteit in de provincie, zegt de bewindsman.

Alleen

Op dit moment krijgt Limburg hulp van korpsen uit de rest van Nederland om de bendes aan te pakken. Maar als die agenten weer terug moeten, "staat de provincie er weer alleen voor", zei de Maastrichtse burgemeester Hoes gisteren.

Minister Van der Steur liet daarop weten dat de extra mankracht in Limburg blijft zo lang het nodig is.

Van der Steur: voldoende capaciteit politie in Limburg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl