Een paar dagen na de vestiging van de Bandidos in Sittard reden tientallen Hells Angels door de stad
NOS Nieuws

Oplopende spanningen tussen motorclubs in Zuid-Limburg

Het rommelt de laatste tijd tussen motorclubs in Zuid-Limburg. De Bandidos aan de ene kant en de Hells Angels en Red Devils aan de andere kunnen elkaar niet luchten of zien. Vandaag werd een clubhuis van de Hells Angels in Kerkrade dichtgetimmerd, na incidenten met de rivaliserende motorclub Bandidos.

De Bandidos kwamen vorig jaar maart naar Nederland en vestigden zich toen in Sittard. Ze kwamen daarmee als het ware op het territorium van de Hells Angels en de Red Devils, een supportclub van de Angels. Kort daarop werd een bomaanslag gepleegd op het huis van Bandidos-president Harrie Ramakers en reden tientallen Hells Angels demonstratief door de straten van Sittard.

Uitbarsting

Sindsdien lopen de spanningen verder op. Het kwam vorige week tot een uitbarsting bij een vechtpartij in het clubhuis van de Red Devils in Sittard. Drie mensen raakten gewond toen Bandidos-leden het café binnenvielen en met de aanwezigen op de vuist gingen.

De Sittardse burgemeester Sjraar Cox was bezorgd: “De mensen zijn elkaar aan het opzoeken, dat hebben we een hele tijd niet meegemaakt. Dat is verontrustend en daarom moeten we maatregelen nemen.”

Dat deed Cox dan ook. Hij sloot het clubhuis voor drie maanden, stelde een gebiedsverbod in voor ongewenste personen en regelde dat mensen preventief mochten worden gefouilleerd. Precies de maatregelen die zijn collega-burgemeester Jos Som vanmiddag afkondigde tegen de Hells Angels in Kerkrade.

Dichttimmeren

De Angels vestigden zich vorig jaar in een oud-restaurant in het centrum van Kerkrade. Sindsdien probeert Som hen uit het pand aan de Markt te krijgen, maar dat is tot op heden niet gelukt. Met het dichttimmeren van het clubhuis krijgt de burgemeester in elk geval voor nu zijn zin.

Het is overigens de vraag hoelang motorclubs in Zuid-Limburg nog welkom zijn. De Maastrichtse burgemeester Onno Hoes zei woensdag in De Telegraaf dat hij de verschillende afdelingen van de motorclubs in de regio wil gaan verbieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl