NOS Nieuws

Gemeente timmert pand Hells Angels Kerkrade dicht

Pand Hells Angels dichtgetimmerd

De gemeente Kerkrade heeft het pand van de Hells Angels in die stad voor drie maanden gesloten en dichtgetimmerd. Bij de actie werden de ME en een politiehelikopter ingezet.

Voor het sluiten van het clubhuis van de motorclub waren tientallen politiemensen ingeschakeld, maar de actie verliep zonder problemen. Er waren geen Hells Angels in of bij het pand.

Voor burgemeester Jos Som waren de spanningen en conflicten tussen motorclubs in Zuid-Limburg de reden voor de sluiting. Volgens de gemeente waren er de laatste tijd een paar keer rivaliserende Bandidos "op intimiderende wijze" in de buurt van het clubhuis. Som wil zéker in de drukke binnenstad geen conflicten of geweld.

De burgemeester wijst op de gebeurtenissen op 7 mei bij een sporthal in Sittard, waar bij een vechtpartij tussen leden van motorclubs drie gewonden vielen. Bij de vechtpartij tussen leden van de Hells Angels, Bandidos en Red Devils is vermoedelijk ook geschoten.

Inval

De Hells Angels in Kerkrade komen sinds juni vorig jaar bijeen in een voormalig tapasrestaurant aan de Markt in het centrum van de stad. De gemeente wil de motorclub eruit hebben en gebruik van het pand als clubhuis verbieden, maar dat is nog niet gelukt. Eind april deden gemeenteambtenaren een onaangekondigde inval in het clubhuis.

Het weg krijgen van de club is een zaak van lange adem, zegt burgemeester Som.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl