Goedemorgen

Wekdienst: BUK, trein en licht in Groningen

Goedemorgen,

Bewolkt en af en toe regen. In de loop van de middag wordt het droog en breekt nog even de zon door. Het is fris voor de tijd van het jaar, met 12 tot 15 graden. Morgen af en toe zon maar ook weer kans op regen en een graad of 14.

Buk-installaties rijden door Moskou

In het spoor van de BUK

We weten het nog niet zeker, maar het meest waarschijnlijke scenario is dat MH17 uit de lucht is geschoten door een Buk-raket. Dus trok onze verslaggever Gert-Jan Dennekamp samen met Volkskrantverslaggever Bert Lanting naar Oekraïne. Net als Justitie zochten de twee getuigen van wat er die dag is gebeurd.

Hier lees je hun hele verhaal, en hieronder klik je door het spoor van de BUK heen.

Het is dit weekend heel licht in Noord-Groningen

In een groot deel van Noord-Groningen kan dit weekend de straatverlichting niet meer uit. Dat komt door een storing bij netbeheerder Enexis.

Het duurt een paar weken voordat de storing is verholpen, daarom worden er maandag tijdelijk tweehonderd tijdwekkers in de lantaarnpalen geplaatst.

Storingsgebied
Het wrak van de trein vanuit de lucht

FBI onderzoekt projectiel bij trein

De FBI onderzoekt of de verongelukte trein die dinsdag in de VS ontspoorde, is geraakt door een projectiel. Een conducteur heeft onderzoekers verteld dat zij de machinist vlak voor het ongeluk over de radio met de machinist van een andere trein hoorde praten. Die vertelde dat zijn trein door een projectiel was geraakt. Daarop zei de machinist van de Amtrak-trein dat hem hetzelfde was overkomen.

Bij het ongeluk vielen 8 doden en raakten 200 mensen gewond. De trein reed twee keer zo hard als toegestaan.

De vakbonden dreigen met meer acties

Overleg over een nieuwe CAO verloopt bij veel bedrijven en organisaties maar moeizaam, zegt vakcentrale FNV. Het gaat onder meer om de bouw, de kinderopvang en het onderwijs. En bij de politie en de ambulance zijn de gesprekken helemaal vastgelopen. Volgens de FNV komen werkgevers alleen nog met voorstellen waarmee mensen er op achteruit gaan, en is de grens bereikt.

Deel artikel: